Jobb förändrar människors liv

Här samlar vi berättelser som handlar om vägen till första jobbet, kompetensutveckling i en förändrad arbetsmarknad och integration genom jobb.


Läs vår hållbarhetsrapport här

Annika fick jobb innan hon hunnit lämna klassrummet

Annika Costa hann knappt avsluta sin utbildning innan hon fick en plats på företaget inom telecombranschen via Experis Young. Tiden som konsult innebar en trygg övergång till arbetslivet dels genom handledningen, men även tack vare det sociala sammanhang som Experis skapade för konsulterna. 

Annika_Experis Young

Alla som studerat vid högskola är nog bekanta med den nervositet inför arbetslivet som smyger sig på när examen är nära. Men för Annika Costa hann den oron knappt slå rot innan en konsultplats spikats genom Experis Young, och snart lämnade hon universitetslivet i Växjö för det nya jobbet i Karlskrona.

– Tryggheten och stödet var mest värdefullt, särskilt för mig då det här var mitt första jobb. Det är skönt med vägledning så man inte bara flänger ut helt vilsen på arbetsmarknaden. Experis är lite som en förälder som guidar en ut i arbetslivet. Många företag vill ju att man ska ha utbildning och flera års erfarenhet, men Young ser mer till vem man är som person. Om profilen matchar företaget får man en möjlighet även utan den där erfarenheten, berättar Annika.

Experis Young blev vägen till jobb efter studierna för Annika. Efter drygt ett år som konsult hos Experis blev hon anställd av företaget där hon arbetade på uppdrag. 

Läs Annikas berättelseExperis Young.

Topics: Experis, Experis Young

×