Jobb förändrar människors liv

Här samlar vi berättelser som handlar om vägen till första jobbet, kompetensutveckling i en förändrad arbetsmarknad och integration genom jobb.


Läs vår hållbarhetsrapport här

Integration genom jobb

Integration genom jobb i Falun-346002-edited-040383-edited

Vår kund Förlagssystem hade i kompetensbristens tider svårt att hitta personal. Ett samarbete mellan dem, oss, Falu kommun, Arbetsförmedlingen och utbildningsföret. Genom DUA – delegationen för unga och nyanlända - har utbildningar skapats för arbetssökande som sedan praktiserat. I mars påbörjades utbildningen ”Lagerspåret” och nu jobbar Omar Alhallk, Joan Hassan, Mahammed Shariff Abdu och Hussan Rabeh i den ordinarie arbetsstyrkan hos Förlagssystem.

– Jag har pratat med Förlagssystem om hur vi skulle kunna bredda vår kompetensbas de senaste åren. När kommunen kontaktade oss så såg vi chansen att skräddarsy en lösning för Förlagssystem. Vi höll i hela processen, utbildningen har varvat terori och praktik och vi gick in med en garanti till personerna om jobb hos oss. Vi har även haft dialog med fackförbunden. Kunden är väldigt nöjd! berättar Maria Fhinn, Affärsområdeschef Manpower Dalarna.

– Jag tror det här är en bra modell. Det är viktigt att det görs specifikt för en viss kund och deras behov. Företag har inte alltid förmåga eller kunskap att göra detta själva. Vi är garant för en anställning, utan oss hade det inte gått i lås. Vi brinner ju verkligen för att få in nyanlända på arbetsmarknaden, därför gör vi gärna detta, avslutar Maria.

×