Jobb förändrar människors liv

Här samlar vi berättelser som handlar om vägen till första jobbet, kompetensutveckling i en förändrad arbetsmarknad och integration genom jobb.


Läs vår hållbarhetsrapport här

ManpowerGroup rankas högt inom hållbarhet

ManpowerGroup i Sverige har nått guldnivå i EcoVadis internationella hållbarhetsbedömning, en klassning som bara fem procent av utvärderade företag i världen tilldelas. ManpowerGroups totalpoäng i utvärderingen ligger 50 procent över snittet i bemannings- och rekryteringsbranschen.

60020011_Bloggbilder_2500x1390_8Under många år har vi arbetat för innovativa lösningar för ett hållbart arbetsliv. Vi är stolta över det här kvittot från en ansedd och oberoende granskare som EcoVadis, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup i Sverige.

EcoVadis utvärdering fokuserar på hur företagen hanterar sin påverkan på ekonomi, miljö och samhälle och hur transparent deras arbete är. Resultatet placerar ManpowerGroup i Sverige bland de 5 procent av företag i världen som kvalificerar sig för guldnivån. Totalpoängen 63 av 100 möjliga kan jämföras med genomsnittet i bemannings- och rekryteringsbranschen, som ligger på 42 poäng.

– Att bidra till en hållbar utveckling på arbetsmarknaden sammanfattar vår kärnverksamhet. Genom att hjälpa våra kunder bidrar vi till att skapa ett meningsfullt arbetsliv för miljontals människor världen över, säger Lars Forseth.

ManpowerGroup kopplar sitt hållbarhetsarbete till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Fokus ligger på god utbildning för alla (mål 4), jämställdhet (mål 5), anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8) samt minskad ojämlikhet (mål 10).

EcoVadishar utvärderat mer än 10 000 företag över hela världen. Företagets metoder vilar på erkända metoder och standarder, bland annat Global Reporting Initiative (GRI) och FN:s Global Compact-initiativ. EcoVadis används av 150 multinationella företag för att bedöma leverantörer. 

Topics: Hållbarhet, Hållbart arbetsliv

×