Jobb förändrar människors liv

Här samlar vi berättelser som handlar om vägen till första jobbet, kompetensutveckling i en förändrad arbetsmarknad och integration genom jobb.


Läs vår hållbarhetsrapport här

Så fick han drömjobbet

Rioo-på-kontor-964159-edited

Rioo Ibrahim sökte jobb i tre år utan resultat. Via Manpowers samarbete med Uppsök Malmö fick han till slut drömjobbet och chansen att visa vad han går för. Sedan dess har karriären klättrat stadigt uppåt. Nyckeln – en stark vilja och kunskap i arabiska.

Vid några tillfällen kom han på intervju, men jobbet gick hela tiden till någon annan.

– I början gick jag runt till företag och lämnade mitt cv och försökte komma i kontakt med arbetsgivare, men sökte också jobb på många andra sätt. När man blivit nekad så många gånger och inte kommer in på arbetsmarknaden är det väldigt lätt att tappa hoppet, berättar Rioo, eller Abd Al Rahman Ibrahim som är hans fullständiga namn. Efter tre års jobbsökande utan framgång kom vägen in till arbete till slut via Manpowers framgångsrika samarbete med Uppsök Malmö, som hjälper unga talanger som ofta saknar nätverk att få jobb.

– Att Rioo gick arbetslös så länge utan att få chansen var verkligen ett slöseri med talang. När kompetens inte går först utan andra saker vägs in i bedömningen missar arbetsgivare många bra kandidater. Det är därför som vi på Manpower alltid tittar på kompetens och inget annat, säger Anna Kolvik som är konsultchef på Manpower.

Läs Rioos berättelse 

Topics: karriär, Mångfald, Drömjobbet, Integration

×